Spruitjes vind ik niet lekker en mijn kinderen zeker niet. Met dit recept zorg je ervoor dat de bekende bittere smaak verdwijnt, de spruitjes zoet worden, hun voedingswaarden behouden blijven en het hele huis niet naar spruitjes ruikt.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij een klein stukje van de steeltjes af en snij de spruitjes door de lengte.
Kook de spruitjes 5 minuten.
Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
Smelt de boter op laag vuur, haal deze van het vuur en mix de bruine suiker er doorheen.
Pak een bakplaat met bakpapier en leg de spruitjes daar op, met de bolle kant naar onderen. Je zou ook een ovenschaal kunnen gebruiken.
Verdeel met een kwastje of gewoon met een lepel de boter/suiker over de spruitjes.
Laat ze daarna 15 minuten gaar worden in de oven.
Optioneel en heel lekker: Verdeel de geraspte kaas 2 minuten voordat ze uit de oven kunnen over de spruitjes. Even de oven open en weer dicht dus.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |